EZOTERIKUS
varázsló
TÉMÁIM:Első találkozásom egy angyallal

3 hónap helyett 10 nap az intenzíven

Sai baba

Második találkozás

Bűn és bűnhődés
(aktuális oldal)

Akasha krónika

2012 titkai

A színek jelentése

Bűn és bűnhődés


Sokszor felvetődik a kérdés, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Én a történtek alapján azt kérdezem, hogy mi volt előbb, a bűn vagy a bűnhődés ?

Történt ugyanis, hogy párommal egy üzletházban vásároltunk. Kifelé menet a kocsihoz a parkolóban láttuk, hogy egy kocsis feltartja a többi autót a kijáratnál, s emiatt már nagyon hosszú sor alakult ki. Elkezdett hátrafelé tolatni, ami az amúgy is szűk helyen, legalább tíz kocsival a háta mögött, lejtőn felfelé hátramenetben szinte lehetetlennek tűnt. Kedvesem megszólalt, hogy a pasi biztos olyan "bugyuta" volt, hogy elfelejtette érvényesíteni a parkolókártyáját.

Ahogy mentünk a kocsinkhoz, párom észrevette, hogy a mi kártyánk sincs meg. Nagyon ideges lett, és hatszor feltúrtunk mindent, ahol a parkolójegy lehetett, de nem találtuk. Később rájöttünk, hogy a kártya vásárlás közben, kb. fél órája valószínűleg kiesett a pénztárcájából.

Miközben a kedvesem a parkolókártya ügyében elment intézkedni, volt időm egy kissé elgondolkodni. A "fentiek" nyilvánvalóan nem egy konkrét idősíkban gondolkodnak, s a kissé gúnyos megjegyzésért a "büntetést" megkaptuk, de ahhoz, hogy ez büntetés legyen, annak időben meg kellett előznie a "bűn" elkövetését. Hamarabb elvesztettük ugyanis a kártyát, mint ahogy megjegyzéssel illettük a másikat.

Ez a tapasztalat azonban annyira tanulságos volt a számomra, mivel világossá lett a már mások által is hangoztatott nézet (pl. Müller Péter), hogy nem egy idősíkban kell gondolkodni, és a tettek és életünk színpadán tulajdonképpen az "idő", mint fogalom, csak egy ember által generált határ, a szellemi síkban az időnek nincs jelentősége.

Így történhet, hogy a bűn elkövetése előtt a büntetés, mint folyamat már megelőzte a következményeket.

2007. február 2.

óra


főoldalra


alkotásokhoz
Jessyrose Collection
Utoljára frissítve: 2007.02.02.

főoldalra


alkotásokhoz